Petrecerea de majorat, uşor de organizat

Eşti pe cale să organizezi o petrecere de majorat, lucru deloc uşor în contextul în care tinerii zilelor noastre sunt din ce în ce mai pretenţioşi. Evident, pentru a organiza o petrecere reuşită, ar trebui să fie pe placul sărbătorutului.

Având în vedere că orice petrecere de majorat presupune mulţi invitaţi foarte petrecăreţi, dornici de dans şi distracţie, ar fi indicat să găseşti o locaţie unde să aibă loc evenimentul. Restaurantele din sectorul 4 vin cu oferte foarte avantajoase, care cuprind meniuri dintre cele mai variate, liste cu băuturi potrivite grupei de vârstă, în acelaşi timp oferindu-ţi şi posibilitatea de a stabili un meniu conform preferinţelor sărbătoritului. În anumite contexte, ţi se asigură chiar şi posibilitatea de a aduce parte dintre produse, în special tortul şi băuturile. Dacă alegi să comanzi tortul într-o cofetărie specializată, sau dacă preferi să-l prepari chiar tu, vei stabili acest aspect cu reprezentanţii restaurantului, astfel încât totul să decurgă perfect. La momentul stabilit, vei furniza tortul la locul petrecerii, transportându-l cu grijă într-un ambalaj de tipul cutii pentru torturi,  adaptat acestui tip de desert.

De asemenea, dacă alegi să asiguri tu băutura, se va face un necesar în funcţie de numărul invitaţilor, urmând a o furniza restaurantului.

Variante de meniuri

Înainte de a decide ce vor mânca petrecăreţii, ar trebui să ştii că vârsta majoratului nu înseamnă stat pe scaun şi servit feluri complicate de mâncare. Este recomandat bufetul suedez, ca formă de servire.

Tinerii vor vrea să danseze şi să se simtă bine, mâncare rămânând cumva pe locul doi. Împreună cu reprezentanţii restaurantului, veţi stabili exact ce ar trebui pus pe masă astfel încât invitaţii să fie încântaţi, iar petrecerea să aibă continuitate.

Vei alege aperitive simple, rapide şi gustoase, sărăţele, covrigei sau crochete, feluri de mâncare gen frigărui, caşcaval pane, rulouri cu şuncă şi cârnăciori, ciuperci umplute, şniţele sau  pizza. Foarte bine pot merge şi fripturile  rapide preparate pe grătar. Vei adăuga garnituri preferate de tineri, gen cartofi prăjiţi  sau legume pe grătar, şi, eventual, câteva legume sub formă de salate. Vei evita preparatele cu sosuri, complicate şi elaborate. Agitaţia specifică unui majorat nu cadreză foarte bine cu asemenea preparate.

Acestea sunt idei generale, însă fiecare restaurant va oferi propiile variante, specialităţile bucătarului, astfel că împreună veţi putea stabili un meniu variat şi foarte gustos.

Înainte de tort, poţi alege să-i îndulceşti pe petrecăreţi cu prăjituri şi tarte cu fructe. Dacă restaurantul nu prepară astfel de deserturi, poţi să le prepari chiar tu dacă eşti pasionată, şi să le aduci la petrecere în cutii pentru torturi, frumos porţionate şi aranjate, gata de servit.

Întotdeauna rămâne mâncare

Acest aspect ar trebui discutat înainte cu reprezentanţii unităţii. Veţi stabili cum se procedează atunci când rămâne  mâncare. Poţi alege să iei acasă câteva porţii, câte puţin din toate, pentru că a doua zi, obositul major sigur va dori să mai guste câte ceva, sau poate doreşte să servească pe cineva cu tortul de la petrecere.

Însă, dacă rămâne multă mâncare, ar fi bine să colaborezi cu personalul, astfel încât să o sortezi şi să o donezi. Resturile din preparatele pe bază de carne le poţi da cuiva care are căţei, iar porţiile de mâncare intactă, neatinsă de nimeni, le vei pune în cutii de unică folosinţă şi le vei duce persoanelor nevoiaşe de pe străzi. Vor aprecia.

Lasă un comentariu...

*