10 aranjamente florale festive pentru masă. Care este preferatul tău?

Aranjamentele florale la masă par întotdeauna o idee bună. Culorile și textura lor aduc viață în cameră și transformă experiența mesei într-una deosebită. Ai privit vreodată un aranjament floral  frumos la o masă festivă și ți-ai dorit să știi cum să faci și tu unul pentru viitoare ta masă? În continuare vei afla câteva idei creative pentru propriile tale aranjamente florale, fie că sunt pentru o petrecere, pentru o nuntă, un botez, sau pur și simplu pentru o masă mai specială în familie sau cu persoana iubită.

Sase aranjamanete florale pentru masa festiva 7

Picture 1 of 10

1. Buchetul mixt

Într-o vază înaltă, pe un pat aerisit de frunze de mușcată, puneți de o parte bujori în mănunchiuri rare, iar de cealaltă flori allium (sau alte flori de formă bulboasă). Umpleți golurile cu garoafe roșii. Puneți tulpini colorate de căldărușe (galbene) și de mazăre dulce (fucsia). După ce ați terminat, ajustați lungimile și înălțați sau coborâți diferite flori în aranjament. Asta va crea senzația de mișcare și va oferi ochilor destule pentru a-i fura.

2. Aranjamentul monocrom – roz

Aranjamentele monocrome sunt atrăgătoare prin culorile puternice pe care le exprimă. Pentru acest aranjament roz, așezați o fundație de tulpini de begonie (cu tot cu muguri) într-un vas jos, cu fundul lat. Puneți bujori îndeajuns de separați încât să nu fure toată atenția asupra lor. Puneți un mănunchi de trandafiri roșii în partea dreaptă și folosiți bulbi uscați de mac drept într-o linie de separație între trandafiri și bujori.

3. Vaze dorate

Puteți da borcanelor mari de sticlă acest efect frumos folosind un ziar și un spray de vopsea aurie. Aplicați spray-ul pe ziar, apoi tapați zone neregulate ale interiorului borcanului și lăsați-l la uscat. Când vopseaua s-a uscat, puteți pune flori de sezon asortate.

4. Sticle de lapte vintage

Acest aranjament își trage farmecul din sticlele de lapte vintage, legate între ele cu o sfoară. Dacă sticlele sunt și de diferite dimensiuni, dau dacă prezintă neregularități de fabricație tipice perioadei, efectul va fi sporit. Altă ideea creativă: folosiți sticle de Pepsi.

5. Grădină din ceșcuță

Puneți primule roz într-o ceașcă de cafea cu model floral, apoi așezați-o pe o farfurioară înconjurată de mușchi pentru un model deosebit, care inspiră prospețime și culori crude. Ar arăta minunata pe o masă în aer liber, primăvara, sau înăuntru, într-o cameră luminoasă.

6. Vaze-curcubeu

În loc să folosiți flori colorate, optați pentru garoafe sau crizanteme albe și puneți-le în vase transparente, cu apă cu diferiți coloranți alimentari.

7. Vaze cu ierburi aromatice și fructe

Pentru o tenta ceva mai nonconfirmistă, realizează buchețele din ierburi aromatice și fructe precum merele sau lămâile. Printre ele, poți strecura si 2-3 firișoare de lavandă frumos parfumante. Acest decor se potrivește cel mai bine toamnă.

8. Puterea movului

Deși sunt voci care susțin că florile parfumate nu ar avea ce să caute la masă, nimeni nu spune că există reguli ce nu pot fi încălcate. Alege buchete mari de liliac mov și așează-le în vaze încăpătoare din sticlă transparentă sau o culoare neutră. Asortează florile cu vesela și vei obține un efect desăvârșit.

9. Îmbină două culori

Pentru acest aranjament, fie alegi flori de două culori, fie alegi o singură nuanță pentru flori și una pentru vaze.

10. Flori de sezon

Nu trebuie să te dai peste cap pentru a cumpăra cine știe ce flori exotice și sofisticate. Cele specifice sezonului pot da un efect de bun gust și originalitate, tocmai prin simplitatea lor. Bucură-te mai ales de primăvară și îimbie-ți invitații cu mireasma ghioceilor, zambilelor și a lalelelor.

Care dintre aceste aranjamente este preferatul tău?

 

 

Lasă un comentariu...

*